<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31646" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Чиновници и министър на разпит за пътя край Своге

30 Август 2018
0 1760

На разпити в Националната следствена служба са извикани всички чиновници, които имат отношение за ремонта на пътя край Своге, където в събота загинаха 17 души в катастрофа с автобус. Около 30 души са извикани.

 

Служителите на АПИ, които са приели пътя убиец край Своге, влязоха на разпит в Националната следствена служба. Те отказаха коментар навлизане в националното следствие. 

 

На разпит ще се яви и регионалният министър Николай Нанков, който посочи, че в асфалта има недопустим материал, както и бивши шефове на АПИ. 

 

Около 17 часа в събота автобус, превозващ екскурзианти, падна от 20 метра, загинаха 17 души, трима са в тежко състояние в "Пирогов" и една жена в Окръжна. Шофьорът е карал с превишена скорост – 53 км/ч, при 40 км/ч. 

 

Повечето от загиналите са от софийското село Световрачане, сред тях е и момче на 13 години.

 

До този момент разследващите не са установили точната причина за трагичния инцидент. Основните направления, по които се работи, са действията на водача и техническото състояние на пътния участък.

 

В понеделник полицаи и следователи влязоха в сградата в на „Трейс груп” – фирмата, ремонтирала пътя, а във вторник полиция и жандармерия влязоха в офиса на "Мегаинвест холд” в Дупница.

 

Те изземат документи, свързани с договора, сключен за ремонта на кървавия участък край Своге.

 

От агенция „Пътна инфраструктура” са подали общо пет сигнала до фирмата изпълнител „Трейс Своге” за спешен ремонт на рисковите участъци от трасето. Крайният срок е бил 15 август или 10 дни преди катастрофата. Регионалният министър Николай Нанков поясни, че нито един от участъците не е ремонтиран.

 

Шофьорът е задържан за 72 часа от прокурор. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Пуснат бе под домашен арест. 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции