<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30744" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Швейцарски национали сътвориха нов епизод от враждата Албания – Сърбия

23 Юни 2018
0 17482

Швейцарските футболни национали Гранит Джака и Шердан Шакири могат да се окажат в основата на нов балкански конфликт. Двамата отбелязаха головете за победата на "кръстоносците" над Сърбия с 2:1 в късния мач от вчерашната програма на Световното в Русия, като Шакири се разписа в последната минута. По-интересни обаче бяха жестовете, които направиха етническите албанци след попаденията. С ръце те оформиха фигурата на двуглавия орел, която присъства на албанското знаме. 

 

След мача замесените в демонстрацията отказаха да коментират по-задълбочено темата. Джака и Шакири са сред косовските албанци, които бягат като деца със семействата си от военните действия в бивша Югославия, установявайки се в Швейцария. 

 

Това не е първият случай, в който футболът се явява проводник на нетърпимостта между сърби и албанци. През 2016 г. евроквалификация между двата тима в Белград бе прекратена след бой между футболистите, след като над терена се появи дрон с окачено на него знаме на Велика Албания, а играч на сърбите го свали.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции