<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73667" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Акад. Богдан ...

Швеция отбеляза рекордно ниски нива на заразяване с Covid-19 от началото на пандемията

16 Септември 2020
0 7112

Властите в Швеция отбелязват най-нисък брой на новозаразени от коронавирус от началото на пандемията през месец март, пише The Guardian.

Скандинавската държава бе силно критикувана от други европейски страни заради отказът да въведе затваряне, но в последните дни отбеляза изключително нисък брой на болни от Covid-19 в сравнение с други горещи точки на континента.

Швеция отбеляза рекордно ниски нива на заразяване с Covid-19 от началото на пандемията

В страната отбелязват по-ниски дневни нива на заразяване с коронавирус дори в сравнение с другите скандинавски съседи – Норвегия и Дания. Едва 13 пациенти са настанени за интензивно лечение в болници, а броят на смъртните случаи продължава да е нула за последните седем дни.

За разлика от останалите страни, Швеция затвори училищата само за учениците над 16-годишна възраст. По-малките продължиха да посещават занятията си. Училищата и университетите вече са отворени отново.

Швеция отбеляза рекордно ниски нива на заразяване с Covid-19 от началото на пандемията

Публичните събирания над 50 човека бяха забранени, а хората на възраст над 70 и попадащите в рискови групи бяха посъветвани да се самоизолират.

Много жертви, малко икономически дивиденти: Моделът на Швеция се оказа неуспешен

На 10-милионното население на страната бе препоръчано, а не наредено, да уважава мерките за социална дистанция и тези, които могат, да работят от къщи, от което мнозина се възползваха. Магазините, баровете и фитнесите обаче останаха отворени по време на пандемията като досега от хората не се е изисквало да носят предпазни маски.

Заглавна снимка: Achisatha Khamsuwan

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции