<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38077" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шестима мъже бяха осъдени за за изнасилване и убийство на 8-годишно дете в Индия (снимки)

10 Юни 2019
0 3375

Шест от oбщо осем заподозрени мъже бяха признати за виновни от Индийския съд за изнасилване, мъчение и убийство на осемгодишно момиченце в щата Кашмир, Индия, съобщава BBC.

 

Детето е част от номадско мюсюлманско племе и е било открито захвърлено в гората близо до град Катуа през януари 2018 г. Момичето изчезна в началото на 2018 година, а 3 седмици по-късно бе открито тялото му.

 

 

""

 

 

Според разследващите, детето е било затворено в местен храм за няколко дни и са му били давани приспивателни, за да не бъде в съзнание. Според обвинението то е било "изнасилвано с дни, измъчвано и накрая умъртвено." 

 

Случаят придоби популярност след като никой от осемте мъже, които бяха арестувани не се признаваше за виновен по обвиненията. Междувременно имаше множество протести от адвокати и цели групи от обществото в Индия.

 

 

""

 

 

Детето е било обект на нападение, защото мъжете искали да тероризират племето към което е принадлежало.

 

Осъдените шестима мъже са пенсиониран държавен служител, четирима полицаи и един непълнолетен. Те бяха обвинени в убийство и изнасилване на непълнолетно дете, и в крайна сметка се признаха и за виновни.

 

След присъдата адвокатът, който представлява семейството на детето, каза пред Би Би Си, че това е "победа на конституционния дух". Той добави, че "цялата страна се бори с този случай, независимо от религиозната принадлежност на момичето".

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции