<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39470" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте брутал...

Шефката на НАП се появи: Тежко решение беше да не си прекратя отпуската (видео)

29 Юли 2019
0 12046

Появи се най-търсеният човек в държавата! Нея я издирваха 4 милиона живи българи и 1,1 милиона неживи, за да си поискат обратно неприкосновеността на личните данни. След като беше в годишен платен отпуск по време на безпрецедентната хакерска атака срещу НАП, шефът на агенцията Галя Димитрова се върна на работа и за първи път коментира кибератаката.

 

 

ДИРЕКТОРЪТ НА НАП Е В ОТПУСК ПО ВРЕМЕ НА СКАНДАЛА, ГОРАНОВ Я ЗАЩИТАВА (ВИДЕО)

 

 

"Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план" – това заяви изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, цитирана от Dir.bg.

 

 

ТЪРСИ СЕ ШЕФКАТА НА НАП! ОТ 4 МИЛИОНА ЖИВИ БЪЛГАРИ И 1,1 МИЛИОНА НЕЖИВИ! (ВИДЕО)

 

 

 

""

 

 

 

След безпрецедентната акция срещу системата на приходната агенция стана ясно, че тя е в платен отпуск, който така и не прекрати, заради което общественото недоволство се засили. "Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията", поясни Димитрова.

 

 

""

 

 

След скандала с хакерската атаката министърът на финансите Владислав Горанов влезе в ролята на неин защитник и обясни, че шефката на ударената от хакерска атака институция е в годишен отпуск. "Директорът на НАП Галя Димитрова е изключително добър професионалист – имам ѝ пълно доверие за всичко, освен за информационната сигурност", обяви тогава Горанов. "Г-жа Димитрова не сте я виждали пред камери, тъй като е в платен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре", каза още финансовият министър. 

 

 

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя заяви, че в момента най-важното е да се преодолее кризата, а оставки се давали много лесно в труден момент.

 

 

"Според мен най-отговорното и тежко решение е да поемеш отговорността в този момент и да приключиш с проблема по най-добрия начин", каза още шефът на НАП. Тя поясни, че са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги. 

 

 

 

""

 

 

Димитрова уточни, че ѝ предстоят срещи и едва след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

 

 

Източник: Dir.bg

Видео: БТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции