<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78329" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От пълен локд...

Шефът на Македонската информационна агенция нарече “фригидна кучка” Екатерина Захариева. Ето как отвърна тя!

19 Ноември 2020
0 2899

“Такъв балкански сексизъм няма място в ЕС”, заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод скандална публикация във Facebook на директора на Македонската информационна агенция (МИА) Зоран Иванов.

“Агресията от македонски общественици и политици не ми е чужда. Но това е откровен език на омразата, който накърнява достойнството на всяка българска жена. Такъв балкански сексизъм няма място в Европейския съюз“.

Изявлението на Захариева пред bTV идва ден, след като шефът на МИА Иванов публикува пост със следния текст:

Шефът на Македонската информационна агенция нарече &#8220;фригидна кучка&#8221; Екатерина Захариева. Ето как отвърна тя!

С публикацията си той предизвика остра полемика за езика на омразата. Зоран Иванов опита да се оправдае, че думите „кучка“ и „фригидна“ не са обидни квалификации.

Въпреки обвиненията срещу България, че е попречила на Северна Македония в преговорите за присъединяване към Европейския съюз, повечето реакции са негативни и не подкрепят тезата му. Коментарите са, че подобен език е недопустим, вулгарен и сексистки.

Захариева допълни, че нито един български политик, анализатор или журналист не си е позволявал обидни квалификации към македонците.

Видео от брифинга на министър Захариева, по време на който тя носи с маска с обърнато знаме на България, можете да си припомните по-горе.

Македонският премиер Зоран Заев и външният министър Буяр Османи тази нощ са поискали отстраняването на Иванов.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Gergana Tomova

    20 Ноември 2020

    Според мен щеше да е по-разбираемо ако беше направила изказването без маска. Все пак в Македония някой ще трябва да преведе казаното от нея а интонацията има голямо значение за разбиране на това какво точно искаме и от какво не сме доволни. Тя се задъхваше през цялото време.

Реакции