<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25424" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шефът на "Уолтопия": Държавата да прави бизнес е все едно кастрат да прави деца, това е обречена кауза

12 Март 2017
0 14045

През последните два дни "София тех парк" стана мишена на скандал. Първо собственикът на "Уолтопия", Ивайло Пенчев, пусна отворено писмо срещу директорите на парка, а на следтова те му отвърнаха също с писмо.

 

Държавата не трябва да се занимава с бизнес. Държавните фирми трябва да бъдат закрити, защото съществуват само поради една причина – за да могат чиновниците да крадат. Еврофондовете пък са предпоставка за корупция и трябва да се премахнат. Това каза пред bTV Ивайло Пенчев.

 

СОБСТВЕНИКЪТ НА "УОЛТОПИЯ" ИВАЙЛО ПЕНЧЕВ РАЗОЧАРОВАН ОТ СОФИЯ ТЕХ ПАРК, ПУСНА ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Пенчев обясни, че докато общината в „Младост” бавела процедурата за превръщането на офис в банков клон, друга институция се възползвала и наложила санкция на „Уолтопия”. На този фон, компанията инвестирала и в новата индустриална зона край Божурище. „Построил съм завод, година и три месеца този завод чака ток”, посочи предприемачът. Държавата имала задължение до края на 2015 г. да осигури нужното свързване. Движение няма.

 

„Не казвам, че администрацията в българската държава е по-лоша от другите администрации – в 50 държави сме имали проблеми, най-големи проблеми сме имали с калифорнийската администрация”, подчерта Ивайло Пенчев. Според него показателното в случая с „Уолтопия” е друго – „бизнес начинание, оставено в ръцете на държавни чиновници, е обречено на бавна агония”.

 

„Нищо не създадоха, похарчиха 100 млн., примерно. Каква стойност създадоха? Минус 100 млн. стойност”, подчерта Ивайло Пенчев.

 

„Държавата да прави бизнес е все едно кастрат да прави деца, това е обречена кауза”, категоричен беше той и допълни: „Политик работни места не създава, политик заплата не дава. Предприемачите са единствените хора на белия свят, които създават работни места. Политиците създават работни места в държавната администрация, която е паразитен организъм”. Според него всеки бизнес, който зависи от държавата или от европейските фондове е „мъртвороден”, пише  offnews.bg. Пенчев призна, че „Уолтопия” също е получавала пари от ЕС, но това е било резултат от „тъпанарска алчност” защото „всички цървули и смотаняци разграбват еврофондове”. Сумата по програмата за иновации не била голяма, но сега съжалявал и за нея.

 

"Европейските фондове трябва да се изтрият от лицето на Земята с една голяма гума. Единственото нещо, което правят, е да стимулират корупционната среда", категоричен беше той.

 

"СОФИЯ ТЕХ ПАРК" ОТГОВОРИ НА СОБСТВЕНИКА НА "УОЛТОПИЯ" ИВАЙЛО ПЕНЧЕВ: ПРИ НАС РАБОТЯТ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ДУШИ

 

Ивайло Пенчев посочи, че има много успешни български компании, които са независими с помощта на добрите продукти, които предлагат.

 

„Държавното трябва да бъде смалено, не трябва да има държавни фирми. Нищо не е по-безумно от наличието на държавни фирми. Вие, мили хора, сте инвеситори в тези държавни фирми. Ние нямаме право да управляваме своята инвестиция, а тази инвестиция се управлява от шайка чиновници”, смята шефът на „Уолтопия”.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции