<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46747" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шокиращи снимки показват болните и недохранени лъвове в зоопарк в Судан

20 Януари 2020
0 2621

Шокиращи снимки на болни и недохранени лъвове в зоопарк в Судан станаха повод за стартирането на кампания за спасяване на животните и преместването им в по-безопасно местообитание, пише Daily Mail.

 

ВИДЕО С ЛЪВ В ЛОШО ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ ОТ ЗООПАРКА В РАЗГРАД СЕ ПОЯВИ В ИНТЕРНЕТ

 

 

""

 

 

Петте лъва се държат в клетки в парка "Ал Куреши" в Хартум, Судан, където от седмици страдат от недостиг на храна и лекарства.  

 

 

""

 

 

 

"Бях разтърсен, когато видях тези лъвове в парка. Костите им личаха под кожата", написа Осман Салих във Фейсбук, който стартира онлайн кампания под мотото #Sudananimalrescue „Призовавам заинтересованите хора и институции да им помогнат". Хиляди хора и журналисти се стекоха в зоопарка, за да видят клетите лъвове, а снимките на бедстващите животни обиколиха мрежата.

 

 

""

 

 

Служители в парка потвърдиха, че условията на лъвовете са се влошили през последните няколко седмици, като някои от животните са загубили почти две трети от телесното си тегло. "Не винаги имат храна. Често им купуваме месо със собствените си пари, за да ги нахраним", оплаква се мениджърът в зоопарка. Той допълни, че зоологическата градина е собственост на общината, но се финансира и от частни дарители.

 

 

""

 

 

Судан е в състояние на тежка икономическа криза, водеща до нарастване на цените на храните и недостиг на валута.

 

 

""

 

 

 

Източник: Daily Mail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции