<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Щатът Ню Йорк започва разследване за изтичането на данни от Facebook

23 Февруари 2019
0 1067

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо е наредил на две държавни агенции да разследват медийните съобщения, че Facebook може да има достъп до далеч повече лична информация за потребителите на смартфони, включително здравни и други чувствителни данни.

 

 

 

Този ход идва, след като Wall Street Journal съобщи, че социалната мрежа събира лична информация от други приложения на смартфоните на потребителите в рамките на няколко секунди след влизането им.

 

WSJ разкри, че няколко приложения споделят с Facebook по-чувствителни потребителски данни, включително тегло, кръвно налягане и статус на овулация. В доклада се казва, че компанията може да има достъп дори в случаи, дори когато потребителят не е влязъл във Facebook или няма Facebook акаунт.

 

 

В изявление Куомо нарече практиката „жестока злоупотреба с личния живот“. Той също така призова съответните федерални регулатори да се включат в справянето с този проблем.

 

Facebook заяви в изявление, че ще помогне на служителите в Ню Йорк в разследването им, но отбеляза, че докладът на WSJ се фокусира върху това как други приложения използват данните на хората за създаване на реклами.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции