<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20627" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ще стане ли Меглена Кунева образователен министър?

03 Февруари 2016
0 1009

Противниците на номинацията на вицепремиера Меглена Кунева за образователен министър вече са парламентарно мнозинство.

 

Вижте още: КАКВО ДОЙДЕ ДО ГЛАВАТА НА КУНЕВА 

 

"За" Кунева ще гласуват 80 депутати от ГЕРБ, 13 депутати от РБ и част от БДЦ – 104 депутати, предаде Нова телевизия.

 

Засега не е известно как ще гласуват 11-те независими депутати.

 

Това означава, че ако всички народни представители бъдат в залата при гласуването – теоретично, кандидатурата на Кунева може да не бъде одобрена.

 

Всички депутати от парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепят Кунева, защото тя е единствената номинация на Реформаторите, предложена на премиера, а досегашният министър беше от същата формация.

 

УРОК ПО ИСТОРИЯ С МЕГЛЕНА КУНЕВА 

 

Председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пък оправда позицията на формацията с настроенията на избирателите си. "Меглена Кунева не се приема добре от нашия електорат. Причината е нейната политическа история", каза лидерът на партия НФСБ.

 

Не смятам, че умът и талантът на нацията се е концентрирал в 4-ма министри от управляващата коалиция, които да сменят постове, заяви на свой ред лидерът на АБВ Георги Първанов.

 

Настимир Ананиев от партията на Кунева ДБГ пък пусна в обръщение нова версия за съпротивата срещу лидера му. "Цялото напрежение около кандидатурата на Меглена Кунева за министър е свързано с антикорупционния закон. Има сили, които искат да разрушат стабилността на това правителство".

 

Кандидатурата на Кунева ще бъде приета, но не с убедително мнозинство, прогнозира Михаил Константинов пред Фокус. Според него онези, които подкрепят вицепремиера за поста на министър, ще го направят с "известни договорки". И дори се "скара" задочно на малките партии, заявявайки, че в случай на предсрочни парламентарни избори, тъкмо те биха били най-потърпевшите.

 

Експертът все пак допусна днес да има "процедурни хватки" и да не се събере кворум за гласуването на Кунева.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции