<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100481" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Продължавам...

Кирил Петков: Можем да спечелим 30% от вота на изборите (видео)

21 Септември 2021
0 940

„Подкрепа от 9% на изборите е наистина сериозна. Не можах да повярвам, защото все още нямаме партия, листи и кампания. Много благодаря на всички, които ни подкрепиха само на базата на нашите две имена. Този процент, ако се направи хубава кампания вярвам, че това ще е по три. С други думи без да преувеличавам това спокойно може да е 27 до 30 %, ако всичко, което обещаем го изпълним”, каза Кирил Петков пред сутрешния блок на NOVA.

Вижте кои са новите лица в политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев (видео)

Кирил Петков: Можем да спечелим 30% от вота на изборите (видео)

Бившият служебен министър обяви, че новата формация „Продължаваме промяната” започва преговори с „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ още следващата седмица.

Той също така уточни защо не подкрепя явяване на изборите с обща листа: “Има хора и вдясно, и вляво. Ние явно ставаме новият център. Трябва да дадем пълна демокрация на избирателите да гласуват по цялата палитра – от най-ляво до най-дясно”.

Трите коза на Кирил Петков и Асен Василев

Кирил Петков отново подчерта, че целта им е да има 121 почтени депутати в парламента след изборите и призова ИТН да “преглътнат егото и да да разберат, че сами не става”.

“Бих се обадил на Зайкова и бих й казал: „Това искаме да правим, ако мислите, че имате воля и ентусиазъм, заповядайте на разговори”, каза още той.

По негови думи интересите ни са да има диверсификация на енергията, като България трябва да разполага с независими енергийни източници. 

Кирил Петков: Можем да спечелим 30% от вота на изборите (видео)

Кирил Петков коментира и отношенията си с ДПС. „Имах интересен разговор с депутат от партията. Каза ми: „Харесваме твоите политики и виждания, но не харесваме, че си срещу Делян Пеевски. Аз му казах, че не го харесвам, защото този човек, според мен, е източвал част от държавните пари”, каза той.

Във връзка с канадското си гражданство той заяви, че на 20 август е бил уведомен от Канада, че молбата му за отказ е била удовлетворена. „Важно е Конституционният съд да каже, че въпросът е не кога чужда държава ти издава бележка, а кога си подал молбата си”, уточни той.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции