<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100888" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест на пъ...

Национален протест във вторник блокира кръстовища и гранични пунктове и спира автобусите

24 Септември 2021
0 446

Национален протест във вторник блокира кръстовища и гранични пунктове и спира автобусите. Това предава “Дневник”.

Демонстрацията на 28 септември ще доведе до блокади на ключови кръстовища в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград и Добрич, спиране на всички автобусни линии, експлоатирани от частни фирми и блокада на граничните пунктове “Дунав мост 2” и “Капитан Андреево”.

Междуградският транспорт в страната е блокиран заради стачката на превозвачите

Планът на превозвачите

Протестът ще е двучасов – от 10 до 12 часа. И в 12-те града ще има шествия с участието на автобуси, тирове и таксиметрови автомобили. В София сборният пункт е Орлов мост, който ще бъде блокиран от около 9 часа, когато ще започне събирането на хората. Около 10 чака ще започне шествието, което ще мине покрай парламента и ще приключи през президентството.

“Протестът е икономически, а не политически”, обяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Исканията на протестиращите са за преразглеждане на мярката за подпомагане 60 на 40. А помощи ползват фирмите със спад на приходите от над 20%. Освен това се настоява и превозвачите, както земеделските производители, да си връщат акциза, включен в цената на горивата.

Национален протест във вторник блокира кръстовища и гранични пунктове и спира автобусите
Че ще има национален протест беше обявено на 8 септември, когато протестираха представители на заведенията.

Милтенова изрази учудване, че 20 дни след обявяването на плановете за протест от служебното правителство не е потърсен контакт с недоволните, като конструктивни разговори е имало само с представители на туристическия бранш.

“Протестът има предупредителен характер затова е толкова кратък. Ако няма мерки след 25 октомври всички частни автобусни линии ще спрат, защото ще фалираме”, допълни тя.

Йонко Иванов от “Съюза на учебните центрове по авто- мото подготовка” намекна, че в София протестните действия може и да не приключат в 12 часа. “Имаме възможности за някои нетрадиционни методи и начини на протест”, допълни той, без да даде повече подробности.

Национален протест във вторник блокира кръстовища и гранични пунктове и спира автобусите

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции