<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158936" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин ще ...

Меси може да отиде при Роналдо – ще взима 100 милиона повече

13 Януари 2023
0 111

Меси може да последва съдбата на Кристиано Роналдо и да заиграе с него в първенството на Саудитска Арабия. Това стана ясно от интервю на собственика на един от най-големите футболни клубове в страната – “Ал Хилал”. Ако аржентинецът се присъедини към саудитския клуб, той ще взима дори повече от баснословния четвърт милиард на година, който получава Роналдо.

Меси може да отиде при Роналдо &#8211; ще взима 100 милиона повече

Според Фахед Ал-Мофаридж подобна сделка може да бъде сключена, но зависи от няколко фактора. Разбира се, основните такива са договорките между клуб и играч. В случая обаче има и още един голям фактор. Това е мнението на държавата. Политиката с привличането на звездни футболисти е част от новата държавна политика на страната. Това е една от стратегиите за повишаване на туристическия поток и популялизирането на Саудитска Арабия по света, пише Mundo Deportivo.

Меси изпревари Роналдо в още една престижна класация

„Всичко е идентично с подписа на Роналдо. Не става дума за клуба и играча, а за интереса на цялата държава. Идването на Меси би било голяма крачка напред не само за нашия клуб, но и за цяла Саудитска Арабия“, сподели Ал-Мофаридж.

“Ал Хилал” е е основният съперник на “Ал Насър” в местното първенство. Това би означавало подновяване на съперничеството между Меси и Роналдо с пълна сила. Докато португалецът бе част от “Реал” Мадрид, двамата се срещаха непременно по поне 2 пъти на сезон, а потенциално срещите им достигаха до 6 на година. Именно срещу аржентинеца Роналдо ще направи дебют за новия си тим – той ще е част от сборен отбор на неговия тим и този, който желае Меси. Този звезден състав ще премери сили срещу “ПСЖ”.

Меси може да отиде при Роналдо – ще взима 100 милиона повече

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции