<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162590" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Футболист от ...

Световен шампион окача бутонките на 29 години

03 Февруари 2023
0 1257

Световен шампион окача бутонките на 29 години за националния отбор. Носителят на най-ценното отличие във футболния свят Рафаел Варан обяви, че повече няма да играе за своята родина. Изненадващото решение на защитника дойде чрез негов пост в социалните мрежи. В него той споделя и причините за необичайния ход:

Световен шампион окача бутонките на 29 години
Снимка: Instagram/raphaelvarane

“Да представям великата ни родина за десетилетие е една от най-големите почести в живота ми. Всеки път, когато облека специалната синя фланелка чувствах несравнима гордост. Дългът да дам всичко, да оставя сърцето си и да спечеля всеки път, когато изляза на терена. Мислих задълбочено върху въпроса през последните няколко месеца и реших, че сега е правилното време да се откажа от международния футбол.

Кой футболист струва 1 милиард ?(видео)

Като дете си спомням как следях Франция 98. Този отбор, тези играчи, които ни накараха да изпитаме неописуеми емоции. Мечтаех да бъда един от тези герои и 20 години по-късно имах едно от най-великите преживявания в живота ми. Нещо, което ме направи много горд. Прибрахме вкъщи купата! Никога няма да го забравя. Все още усещам всичко, сякаш датата отново е 15. юли 2018 г. Това бе един от най-невероятните и запомнящи се моменти в живота ми“, написа Варан в Instagram.

Той изрази и благодарност към всички треньори и съотборници, както и към всички свои близки, помогнали му по пътя. В момента Варан е футболист на Манчестър “Юнайтед”. Защитникът обаче спечели почти всичко във футболния свят с екипа на “Реал” Мадрид. Той прекара 10 години на стадион “Сантиаго Бернабеу”. В тях французинът спечели 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти Ла Лига, 4 пъти световното клубно първенство и 3 пъти Суперкупата на Европа. Той бе избран и в Идеалния отбор на ФИФА през 2018 г.

Световен шампион окача бутонките на 29 години

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    03 Февруари 2023

    Дали е подходящо това заглавие след като не се отказва напълно от футбола, а само от националния отбор на Франция?

Реакции