<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163967" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Везенков заг...

Фенове се сбиха – полицията ги бори с газ и обгази футболистите (видео)

11 Февруари 2023
0 592

Фенове се сбиха – полицията ги бори с газ и обгази футболистите. Поредното издавателство над спорта във Франция се случи в град Клермон. Сблъсъкът между местния тим и “Олимпик” Марсилия бе отложен заради гъсти облаци дим на терена. Техният произход обаче бе необичаен. Той бе породен от действията на полицията.

Image
Снимка: Twitter

А действията на полицията пък бяха породени от безчинстващи фенове около стадиона. Сблъсъци между агитките на “Клермон” и “Олимпик” Марсилия са довели до намесата на органите на реда. Те са били безкомпромисни и са използвали сълзотворен газ срещу тълпата. Структурата на стадиона обаче е такава, че позволява на външни фактори като обгазяване да нахлуят на терена.

Масов бой в НБА – изгониха петима играчи (видео)

Именно така се оказа, че в 22:00 часа – моментът на очакваното започване на мача, теренът е абсолютно негоден за употреба. Отборите въобще не излязоха на терена. Феновете по трибуните изпитаха всички негативни ефекти от сълзотворния газ на свой гръб. Срещата все пак започна, но с около 45 минути закъснение.

Това не е първият случай на отложен мач във Франция. Именно с участие на феновете на Марсилия миналата година бяха свързани два подобни инцидента. Мач между ПСЖ и южняците бе прекратен, защото марсилци замеряха звездите на парижани Лео Меси и Неймар с предмети. В друг случай пък футболистът на Марсилия Димитри Пайе бе замерян от фенове на “Ница”.

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции