<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164054" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 1 милион д...

Ето как да помогнем на пострадалите от земетресението в Сирия (видео)

12 Февруари 2023
0 272

Ето как да помогнем на пострадалите от земетресението в Сирия – като се свържем с посолството на държавата. Повече за трагедията там сподели посланикът на Сирия Нейно превъзходителство Орас Махмуд в ефира на NOVA.

“Българското правителство да помогне със самолети, с които да се достави помощ за Сирия” призова тя.

Ето как да помогнем на пострадалите от земетресението в Сирия (видео)

Над 1 милион души са без дом след земетресенията в Турция и Сирия според ООН

„Събираме помощи в посолството. Има и центрове в различни градове. Опитваме се да намерим начин как тази помощ да стигне до пострадалите”, поясни Орас Махмуд. Тя допълни, че помощта идва само по въздушен или морски път, тъй като сухопътните граници са затворени.

По думите й държавата се нуждае от екипи, оборудване и лекарства.

„Ситуацията е много тежка.  Всички общности трябва да си помагат. Много пострадахме през последните години и наистина се нуждаем от помощ. Благодарни сме на държавите и организациите, които ни помагат. Това обаче не е достатъчно”, поясни управляващият посолството на Сирия у нас.

По думите й до момента ранените са над 2400, а жертвите над 1400. Тя увери, че спасителните екипи са в безопасност в Сирия въпреки военните действия там.

Ето как да помогнем на пострадалите от земетресението в Сирия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции