<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165409" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фенове на "Ле...

Григор не успя да шокира световния номер 1 (видео)

18 Февруари 2023
0 399

Григор не успя да шокира световния номер 1. Димитров отстъпи от Даниил Медведев с 0-2 сета на полуфиналната фаза на турнира в Ротердам. След впечатляваща поредица от победи срещу именити тенисити, българинът се препъна в мача срещу топ фаворита за спечелването на турнира и бивш лидер в световната ранглиста.

Григор не успя да шокира световния номер 1 (видео)
Снимка: Стопкадър MAXSPORT

Срещата започна кошмарно за първата ни ракета. Той допусна три побива в първия сет и логично отстъпи с 1:6 гейма. Първият гейм на посрещане руснакът взе още в четвъртия гейм на мача. Тогава, водейки вече с 2:1 гейма, той проби подаването на българина без да му даде нито една точка. До края на сета Димитров така и не се съвзе и се стигна до приключване на частта без той да запише нов гейм на сметката си.

Гришо мачка в Ротердам (видео)

Агресията на руснака продължи и във втория сет. Той успя да спечели съответно петия и шестия си пореден гейм, повеждайки с 2-0 гейма. Така той се сдоби и с ранен пробив аванс. Тук дойде и момента на Димитров, който върна пробива, като по този начин си върна и надеждата за обрат. Психиката на Медведев обаче остана непоклатима, въпреки че резултатът бе изравнен при 2:2. Медведев спечели следващите четири гейма, с което и мача.

Димитров изкова два много трудни успеха, за да стигне до тази фаза. В първия кръг той се наложи над Хурберт Хуркаш чрез два тайбрека. Последва и успех над Алекс Де Минор с 2-1 сета, който завърши и с изумителен мач бол в тайбрека на третия сет.

Видео: MAXSPORT

Григор не успя да шокира световния номер 1

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции