<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165831" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин отново ...

Айфеловата кула отново ще светне в цветовете на украинското знаме

21 Февруари 2023
0 233

Айфеловата кула отново ще светне в цветовете на украинското знаме, предава Dariknews.

По случай годишнината от руската инвазия, айфеловата кула в Париж ще бъде осветена в синьо и жълто – цветовете на украинското национално знаме.

Този символичен акт има за цел да подчертае нестихващата подкрепа на френската столица за украинския народ. Заедно с готовността ѝ да допринесе за възстановяването на страната, каза днес говорител на общинските власти.

Айфеловата кула отново ще светне в цветовете на украинското знаме
Снимка:  Wikimedia Commons; автор: Pierre Blache

Парижката забележителност, която е сред най-посещаваните в света и е символ на Франция ще бъде осветена в знак на солидарност с Украйна. от четвъртък (23-ти февруари) до неделя (26-ти февруари).

Айфеловата кула ще свети с час по-малко заради икономии на ток

Напомняме, че войната започна на 24 февруари 2022 г. с нахлуването на руски въоръжени сили в Украйна по суша и въздух.

Това не е първият път, в който парижките власти взимат подобно решение в подкрепа на украинския народ. Миналата година, с избухването на войната, известният френски паметник отново беше осветен с цветовете на украинското знаме.

Към Айфеловата кула се присъединиха и редица други европейски забележителности – като Бранденбургската врата в Берлин и Арките на петдесетилетието в Брюксел.

Айфеловата кула отново ще светне в цветовете на украинското знаме

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции