<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167526" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Къде живеят п...

Кралят остави Хари и Меган без дом във Великобритания

02 Март 2023
0 251

Кралят остави Хари и Меган без дом във Великобритания.

Чарлз III е взел решението, след като Хари публикува мемоарната си книга и предизвика сериозна полемика, пишат британските медии.

Става въпрос за резиденцията Фрогмор котидж, която бе предоставена на херцога и херцогинята на Съсекс от Елизабет II като сватбен подарък през 2018 г. Тя се намира близо до замъка Уиндзор и разполага с пет спални.

Кралят остави Хари и Меган без дом във Великобритания
Снимка: Facebook/The Royal Family

Според британските медии Бъкингамският дворец е изпратил известие за изнасяне на двойката, която напусна Великобритания с гръм и трясък през 2020 г. и оттогава засили атаките си срещу монархията, информира NOVA.

Ремонтът, извършен от Хари и Меган, беше за повече от два милиона евро и за сметка на данъкоплатците. Принц Хари трябваше да възстанови сумата, след като се пресели в родината на съпругата си.

Съобщава се, че кралят не е предложил нова резиденция на херцозите на Съсекс. По този начин ги е лишил от кралско имение, което да използват по време на редките им пътувания до Великобритания.

Българин получи покана за коронацията на крал Чарлз (видео)

Това решение изглежда като наказание, след като в началото на януари излезе книгата на Хари “Резервен”, в която разчиства сметки със семейството си. Вероятно ще изостри конфликтите в монархията.

В момента Хари оспорва в съда отнемането на специалната полицейска закрила.

Кралят остави Хари и Меган без дом във Великобритания

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции