<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168392" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдия крие бр...

Ужасяващо падане прати лекоатлет в болница (видео)

07 Март 2023
0 513

Ужасяващо падане прати лекоатлет в болница. Инцидент по време на Европейското първенство по лека атлетика в зала втрещи зрителите. По време на една от най-зрелищните дисциплини – спринтът на 60 метра с препятствия, се случи зловеща злополука с един от участнците. Тя наложи неговото мигновено транспортиране в болница.

Image
Снимка: Twitter

Испанецът Енрике Йопес бягаше в шеста пътека на финала в дисциплината. Той записа втория най-силен резултат в сериите, фиксирайки 7,63 стотни. Това го постави в позиция на фаворит за медал. В полуфиналите също бе стабилен и дори подобри времето си. Във финалното бягане той влезе с третото най-добро представяне: 7,58.

Шести световен рекорд за лекоатлет номер 1 в света (видео)

Още в началото на последното бягане обаче Йопис нетипично изостана. Той все пак се запази на крака до последното препятствие. Тогава кракът му не можа да го прескочи и той посрещна тартановата настилка с рамото си. Именно там е и травмата, която наложи хоспитализацията на лекоатлета.

“Всичко е наред, тестовете излязоха с положителни резултати. Преди всичко искам да благодаря на федерацията и на медицинския щаб. Сега е време да се възстановявам.“, сподели Йопис чрез видео от болницата. Златният медал спечели Джейсън Джоузеф от Швейцария с водещо време в Европа за сезона от 7,41 секунди.

Ужасяващо падане прати лекоатлет в болница

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции