<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168982" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: TikTok заплашва ...

Илон Мъск строи собствен град в Тексас

10 Март 2023
0 238

Илон Мъск строи собствен град в Тексас.

Субекти, свързани с предприемача и неговите компании, са придобили хиляди акра земя в Тексас. Надеждата е да се създаде град, където служителите му да живеят и работят, според доклад на Wall Street Journal.

Илон Мъск се върна на върха по богатство

Тези субекти са закупили най-малко 3500 акра близо до Остин. Те са в процес на работа за построяването на град, наречен Snailbrook, очевидно препратка към талисмана на фирмата на Boring Company на Мъск, пише CNN.

Докладът цитира окръжни актове и други поземлени записи. Както и градски и окръжни имейли, вътрешна комуникация на компанията, държавни лицензионни записи и интервюта със собственици на земя и градски и окръжни служители.

Илон Мъск строи собствен град в Тексас

През годините технологичните компании са предлагали множество удобства в кампуса за работници и понякога ги стимулират да работят по-дълго.

Като изгради собствен град на компанията, Мъск може да стигне дори по-далеч.

Според доклада, Мъск иска служителите в неговите компании Boring Co., Tesla и SpaceX – всички от които имат големи производствени мощности близо до Остин – „да могат да живеят в нови домове с наеми под пазарните“. Съобщава се също, че усилията включват планове за изграждане на повече от 100 жилища. А също и на екстри като басейн и спортна зона на открито.

Създаването на град може също така да даде на Мъск, за когото е известно, че влиза в конфликт с държавните и федералните регулатори, повече дума за това как се управляват нещата.

През 2020 г. Мъск обяви, че ще премести централата на Tesla и личната си резиденция от Калифорния в Тексас. Той сподели за разочарованието от ограниченията, свързани с коронавируса в Калифорния. Миналата година Tesla откри ново производствено съоръжение Gigafactory в Остин. SpaceX на Мъск и Boring Co. също имат съоръжения в Тексас, а според съобщенията Boring Co. е преговаряла с Остин за възможността за изграждане на тунели в града. Това се посочва в доклад от февруари на Austin American Statesman.

Илон Мъск строи собствен град в Тексас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции