<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Велико Желев ...

Счупиха носа на бивш гръцки министър и настоящ лидер на прорускатa партия MeRA25

11 Март 2023
0 523

Счупиха носа на бивш гръцки министър и настоящ лидер на прорускатa партия MeRA25.

Десетки нападнаха и биха бившия финансов министър на Гърция Янис Варуфакис, предават гръцките медии. Нападението, което е заснето с телефон, е станало в ресторант в центъра на Атина. Около двайсетина души забелязали Варуфакис, докато се храни в известен ресторант малко след 21:30 ч. снощи. Групата нахлула и започнала словесен сблъсък с бившия финансов министър.

За да се прекрати напрежението в ресторанта, Варуфакис излязъл от заведението. При размяна на удари е повален на земята и ритнат в областта на лицето. Откаран е в болница със супен нос.

Само няколко часа след побоя в ресторант “Giantes” в Екзархия Варуфакис публикува пост в Twitter. Той благодари на персонала на болницата и коментира побойниците.

„Няма да позволим на подземния свят да ни разделят“, написа Янис Варуфакис.

Варуфакис е изписан от болницата след оказаната му първа помощ, тъй като не е имало причина да хоспитализиран, пише News Break.

В изявление на гръцката полиция се посочва, че Варуфакис не е бил с охрана по своя инициатива.

„Гръцката полиция незабавно ще пристъпи към всички необходими действия за установяване и задържане на извършителите“, се посочва в изявление на полицията.

Само часове преди нападението гръцките медии съобщават за друг инцидент, свързан с Янис Варуфакис. Видеото може да видите по-горе.

В Гърция задържаха българин, издирван от САЩ за нелегални продажби на руския пазар

Руски активист, противник на Путин и нахлуването в Украйна, обвини Янис Варуфакис, че го е изхвърлил от конференция на MeRA25, защото не харесвал възгледите му.

Артем Темиров описва случилото се на конференцията в блога си.

Йоанис Георгиу Варуфакис е гръцки икономист и политик. Той е генерален секретар на лявата политическа партия MeRA25, която основава през 2018 г. Бивш член е на Коалиция на радикалната левица – Сириза. В периода 27 януари – 6 юли 2015 г. е министър на финансите на Гърция, в правителството на Алексис Ципрас. През 2018 г. той заявява пред Skai TV, че милиардерът Джордж Сорос е поискал от премиера Алексис Ципрас да го уволни от поста финансов министър през 2015 г.

Счупиха носа на бивш гръцки министър и настоящ лидер на прорускатa партия MeRA25

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции