<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=17006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ДАЛАВЕРАТА ПРАВИ ПОЛИТИКАТА

09 Февруари 2015
0 2720

 

Ако попитате тълковния речник какво е политика, ще прочетете следното:
"Думата политика произлиза от гръцки и буквално означава умение да се управлява полисът или държавата". В зората на света политиката се смятала за изкуство. Красиво, нали? Днес не е така, от нещо красиво тя се превърна в мръсна дума. И колкото и да не ни се иска, това е факт.
Ако преди време съединението правеше силата, сега политиката прави далаверата…

 

Още не започнали същинската си работа, българските политици се заеха с хобитата си. Заеха се с това да оправят живота си, кой с каквото може. Виждаме, че са се запасили с много мегабайта за мобилните си телефони, че да има с какво да си играят,  докато са на работа.

 

""

 

 

Типично по български, малко след началото на кабинета се стигна до скандали, обиди и обвинения. Двете големи партии побързаха да си кажат, в очите и зад гърба, какви глупаци са.  Може би сме объркали, не съединението, не далаверата правят политиката, а скандалът!

 

""

 

 

И както следва след един скандал, политиците почти се сбиха. Пленарна зала никога не е била така нагорещена, а депутатите толкова гладни за бой и скандали. Радваме се, че не заприличахме на Украйна.

 

""

 

 

На кого му се ходи на работа, ако там има скандали и обиди? Още повече в петък. Отговорът за всички ни е ясен, но макар и така, ние ходим на работа. Политиците не са хора като нас, тяхната работа е да получават заплата, не да мислят за народа….

 

""

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции