<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кадри о...

Полша ще изпрати изтребители МиГ-29 на Украйна до дни

16 Март 2023
0 123

Полша ще изпрати изтребители МиГ-29 на Украйна до дни.

Полският президент Анджей Дуда заяви, че страната е готова да предаде съветски изтребители МиГ-29 на Украйна през следващите дни.

“През следващите дни първо ще изпратим, ако си спомням правилно, четири напълно работещи самолета в Украйна”. Това каза той на пресконференция във Варшава, цитиран от dw.com.

Дуда посочи, че военновъздушните сили на Полша ще заменят самолетите, които предоставят на Киев, с южнокорейски изтребители FA-50 и американски F-35.

Полша разби мрежа от руски шпиони

Полша ще изпрати изтребители МиГ-29 на Украйна до дни

Трансферът ще направи Полша първата членка на НАТО, която е доставила изтребители. Това се случва, след като Киев призова за бойни самолети за борба с руските сили.

Лидерите на страната посочиха миналата седмица, че изпращането на бойните самолети ще бъде извършено само в рамките на по-голяма международна коалиция. Словакия декларира готовност да предостави и своите самолети МиГ-29 на Киев.

Полският премиер Матеуш Моравецки заяви във вторник, че Варшава може да изпрати своите МиГ-ове до седмици. Но не изясни дали има коалиция, готова да последва примера.

Военновъздушните сили на Украйна са запознати със самолетите и могат да ги управляват веднага без допълнително обучение. Киев поиска изтребители, за да засили въздушната си мощ, тъй като войната навлезе във втората си година, но все още няма признаци, че Съединените щати или Обединеното кралство ще изпратят военни самолети.

Украинският президент Володимир Зеленски при изненадващи посещения миналия месец в Обединеното кралство, Франция и Брюксел, където се намират институциите на Европейския съюз, отправи призиви за мощна военна техника.

Полша ще изпрати изтребители МиГ-29 на Украйна до дни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Той

    16 Март 2023

    Браво!! Така се прави!!!

Реакции