<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=17073" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

За Левски, хората и политиците!

18 Февруари 2015
0 2514

Васил Левски – много обичан и малко познат от народа ни. Можем да кажем, че и обратното е вярно. Известен е като апостол на свободата, заради организирането и разработването на стратегията за освобождаване на България от Османското робство. Днес се навършват 142 години от смъртта на Васил Левски. В следващите материали ще видите различни събития свързани с честванията от смъртта на Дякона.

 

Миналата година честванията бяха повече от оскверняващи. Някой партии имаха, меко казано, странен подход към празника. И макар, че президентът призова да следваме примера му, от  Атака решиха да правят безредици. Дори и на тази дата, вместо да се смирим поне за ден, личните и политически интереси надделяха. Дано Левски не гледа.

 

""

 

 

Има различни начини да отбележиш паметта на героите си. Ще ви покажем един странен начин в Стара Загора. Нашите репортери Мирослав Маринов и Добромир Ангелов отразиха как читалище ”Климент Охридски” почете паметта на Апостола. Оставяме всеки сам да реши, дали това е редно или не.

 

""

 

 

Освен различния подход на някои политици, различно мнение имат и телевизиите. Преди няколко години от БТВ ни убеждаваха, че в Босилеград са забранили честванията по повод годишнината от смъртта на Левски. От новините така поднесоха информацията, че на човек му идва да хване брадвата и да хукне към границата. Слава Богу, проблемът се разреши. Съветваме репортерите на БТВ да следят събитията до край.

 

""

 

 

А ето от какво трябва да се страхуваме. От забравата и незнанието, от изкривената истина и лошия пример! Поздравления за родителите на детето, което знаеше какво е направил Васил Левски!

 

""

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции