<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171753" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои свето...

Марина Овсянникова: Няма да мога да се прибера в Русия, докато Путин не умре (видео)

26 Март 2023
0 597

Марина Овсянникова: Няма да мога да се прибера в Русия, докато Путин не умре – това заяви в ефира на NOVA журналистката, която преди година се осмели в национален ефир да покаже несъгласието си с войната в Украйна.

Точно преди година в национален ефир на руската телевизия Марина Овсяникова прекъсна новинарската програма с плакат „Не на войната срещу Украйна”.  Овсянникова е редактор в Первый канал и работи там от 20 години. Заради демонстрацията ѝ е задържана, глобена и уволнена. Скоро след това заминава за Германия. Работи за кратко като кореспондент на немския Die Welt, но се връща, за да се бори за попечителство над децата ѝ.

Марина Овсянникова: Няма да мога да се прибера в Русия, докато Путин не умре (видео)

Марина Овсянникова: Срамувам се, че позволявах да се говорят лъжи от екрана (видео)

Недоволството ѝ срещу политиката на Путин продължи с протести на улицата заради които беше затворена под домашен арест.  Така след два месеца под домашен арест и малко преди да чуе присъдата си в съда, Овсянникова бяга във Франция с дъщеря си. В момента тя живее в Париж и е политически бежанец. Западният свят нарече постъпката ѝ геройство. За част от народа си тя остана предател. 

Марина Овсянникова: Няма да мога да се прибера в Русия, докато Путин не умре

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции