<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кисинджър с м...

Киев с първи коментар за разполагането на ядрени оръжия в Беларус

26 Март 2023
0 1436

Киев с първи коментар за разполагането на ядрени оръжия в Беларус – Беларус е заложник на Русия, обяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) Алексей Данилов.

„Изявлението на Путин за разполагането на тактически ядрени оръжия в Беларус увеличава максимално нивото на негативно възприемане и обществено отхвърляне на Русия и Путин от беларуското общество“, каза той.

Според Данилов Кремъл е взел Беларус за “ядрен заложник”.

Киев с първи коментар за разполагането на ядрени оръжия в Беларус

Путин изпраща ядрени оръжия в Беларус, Йотова: Страшно е (видео)

В събота Путин каза, че Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус. По думите му беларуският лидер Александър Лукашенко “отдавна го моли” да разположи такива оръжия в страната.

Строителството на хранилище за тактическо ядрено оръжие трябва да приключи до 1 юли. Освен това на Беларус е дадена ракетната система „Искандер“. Тя може да използва тези оръжия, и самолети, които могат да носят ядрени ракети.

Според Путин решението за разполагане на ядрени оръжия в Беларус е окончателно взето, след като Великобритания обяви намерението си да даде на Украйна снаряди с обеднен уран. Такива снаряди не принадлежат към ядрените оръжия. Москва обаче реагира изключително остро на намеренията на Великобритания, като обвини Лондон в ядрена ескалация и обеща ответни мерки.

Киев с първи коментар за разполагането на ядрени оръжия в Беларус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции