<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173287" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отстраниха ч...

Стогодишна баба от разградско село засрами тези, които ги мързи да гласуват (снимки)

02 Април 2023
0 531

Стогодишна баба от разградско село засрами тези, които ги мързи да гласуват, пишер Dir.bg.

Радка Делева е родена през септември 1922 година. Въпреки преклонната си възраст от 100 навършени години, тя не пропуска и този път да пусне своя глас. Нейните думи цитира кметският наместник на село Тертер Николай Иванов, който казва, че е „гласувала с надеждата в България животът да стане по-добър и по-лек“.

Популярни българи призоваха: Гласувайте! (видео)

Историята на баба Радка не е лесна. Тя се ражда в румънското село Тулча. А едва 18-годишна се мести заедно с 8-те си сестри и братя в Тертер, след подписания в град Крайова договор между Царство България и Кралство Румъния. Сега за нея се грижи дъщеря ѝ. А според наместникът на селото, за възрастта си тя е в много добро здраве.

Стогодишна баба от разградско село засрами тези, които ги мързи да гласуват (снимки)

„След гласуването баба Радка пожела да остане да поседи малко на пейката пред дома си, за да разговаря и обсъди със съседи случващото се в селото и в страната”, каза още кметският наместник.

Ето каква е избирателната активност към 16:00 ч.

В село Тертер живеят над 120 човека – предимно възрастни хора. По думите на на Иванов проблемите в кубратско село са идентични като в останалите малки населени места в страната.

Стогодишна баба от разградско село засрами тези, които ги мързи да гласуват (снимки)

Стогодишна баба от разградско село засрами тези, които ги мързи да гласуват

Снимки: Николай Иванов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции