<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Непорочна зв...

Андре Агаси се завърна и спечели турнир за $1 милион (видео)

03 Април 2023
0 491

Андре Агаси се завърна и спечели турнир за $1 милион. Легендарният тенисист има нова спортна страст, която “ще практикува до края на дните си”, както самият той обяви. Това произхождащия от неговия любим тенис пикълбол. В набиращия все по-голяма популярност спорт вече има и турнири с голям награден фонд. Именно такъв бе спечелен от Агаси.

Андре Агаси се завърна и спечели турнир за $1 милион (видео)
Стопкадър: ESPN

Надпреварата бе организирана с цел популяризиране на спорта. Там Агаси бе в екип с друга тенис икона, Анди Родик. Двамата се изправиха срещу Джон Макенроу и Майкъл Ченг. Напрегнатият сблъсък привлече вниманието на любителите на тениса по целия свят, които бяха развълнувани да видят своите идоли отново да държат ракета, дори и да не е за тенис.

Уимбълдън реши: Руснаците се завръщат на турнира

След като печели турнира и наградата от 1 милион долара, Агаси шокира феновете си с новата си любов към пикълбола. В неотдавнашно изявление той изрази ентусиазма си към този спорт, изненадвайки много от феновете си, които никога не са очаквали, че ще играе нещо друго освен тенис.

Подкрепата на Агаси за пикълбола идва след критиките на Рене Стъбс, която бе заявила, че този спорт е унизителен за легендите на АТП и те участват в него за дребни пари. Агаси обаче не е съгласен с това. Той смята, че пикълбол изисква също толкова енергия и хъс, колкото и тенисът, както каза в интервюто си след мача.

На въпроса дали би играл отново пикълбол, Агаси отговори недвусмислено: “100%, момчета… Никога не съм мислил, че ще го кажа, но ще играя това, докато мога да ходя. Нямам търпение да се върна на терена.” Страстта на Агаси към спорта и състезанията е очевидна дори на 51-годишна възраст. Американецът е 8-кратен победител в турнири от Големия шлем. Той е и Олимпийски шампион в Аталнта през 1996 г.

Видео: ESPN

Андре Агаси се завърна и спечели турнир за $1 милион

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции