<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173777" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия: Присъе...

Руски медии пуснаха кадри от взрива в кафене, убил влогъра Татарски (видео)

04 Април 2023
0 516

Руски медии пуснаха кадри от взрива в кафене, убил влогъра Татарски в кафене в Санкт Петербург, предава bTV.

Кадрите са уловили момента, в който външният салон за пушачи се разтърсва и наоколо се посипват изпотрошени стъкла.

Популярен руски военен блогър е загинал при експлозия в Санкт Петербург (видео)

Загиналият Владлен Татарски, чието истинско име е Максим Фомин, бе популярен създател на съдържание с над 500 000 последователи в Telegram. Той смесва ултранационалистически послания с критики към начина, по който се води т.нар. от Кремъл „специална военна операция“ в Украйна.

Взривът

Татарски бе убит от взрива на статуетка, дадена му преди това от млада жена във въпросното кафене.

Официална Москва обвини за атентата Украйна, като нарече случилото се „терористичен акт“. Киев от своя страна отхвърли обвиненията и определи деянието като „вътрешен тероризъм“. По случая бе арестувана 26-годишната рускиня Даря Трепова. Във видеоклип, публикуван от вътрешното министерство, тя признава, че сама е заложила бомбата.

Говорител на министерството обяви, че Трепова е била задържана в нает апартамент в Санкт Петербург при операция на спецслужбите.

Убийството на Даря Дугина
Руски медии пуснаха кадри от взрива в кафене, убил влогъра Татарски (видео)

Това е поне вторият случай с атентат срещу публична личност от началото на руската инвазия в Украйна. Дъщерята на философа-евразист Александър Дугин Даря загина при взрив в личната ѝ кола недалеч от Москва миналата година. И тогава Кремъл обвини Украйна за деянието, но Киев отрече. По случая бе задържана украинска гражданка.

Зад убийството на Дугина стоят хора от украинското правителство, твърди американското разузнаване

Посмъртен орден за мъжество

По повод убийството на Тарски президентът Владимир Путин издаде указ, с който награди влогъра посмъртно с орден за мъжество.

„За мъжество и смелост, проявени при изпълнение на професионалния дълг, да бъде награден с орден за мъжество Максим Юревич Фомин (Владлен Татарски) – военен кореспондент“, се казва в указа.

Руски медии пуснаха кадри от взрива в кафене, убил влогъра Татарски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции