<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173917" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сана Марин се...

Членството на Финландия удвоява сухопътната граница на Алианса с Русия (видео)

05 Април 2023
0 146

Членството на Финландия удвоява сухопътната граница на Алианса с Русия.

„Финландия беше най-близката до Съветския съюз държава от Западна Европа в годините от Студената война”, каза прд NOVA журналистът и кореспондент на КлубZ в Брюксел Момчил Инджов. Той припомни позабравени я термин „Финландизация“, популярен в онези години в тогавашната ФРГ. Процесът на сближаване със Съветския съюз, посочи журналистът, предполагаше по-малката държава да се подчинява на по-голямата.

Русия: Присъединяването на Финландия към НАТО носи риск от ескалация

„Финландия дори връщаше на Съветския съюз бегълците, които залови на своя територия. Имаше случаи, когато беглец, скрит под седалката на кола трябваше да остане там, докато колата стигне чак Швеция, защото ако излезе във Финландия, тя го връща“, припомни кореспондентът на КлубZ.

Членството на Финландия удвоява сухопътната граница на Алианса с Русия (видео)

Това обаче се промени с годините и сега, както виждаме Финландия не само за отрицателно кратко време бе приета в НАТО, но за това време тя промени политиката си и обърна общественото мнение вследствие агресивната политика на Русия в Украйна.

Ето кой спечели парламентарните избори във Финландия

„Силата на НАТО се промяна в това, че тя получава един много сигурен съюзник. Скандинавските държави са най-малко корумпираните държави в света. Освен това финландците са изключително дисциплинирани“, добави Инджов.

Членството на Финландия удвоява сухопътната граница на Алианса с Русия.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции