<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173966" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха Д...

Арестуваха съпруга на бившния пръв министър на Шотландия

05 Април 2023
0 161

Властите в Шотландия задържаха Питър Мърел, съпруга на бившия първи министър Никола Стърджън, показва NOVA. Арестът е във връзка с полицейско разследване на финансите на Шотландската национална партия (ШНП).

58-годишният Мърел е главен изпълнителен директор на партията в продължение на 25 г., докато не подава оставка през миналия месец. От полицията поясняват, че са задържали бившия директор за разпит относно финансирането и финансите на ШНП.

В рамките на разследването служителите извършват претърсвания на редица адреси.”, добавят властите в свое изявление.

Арестуваха съпруга на бившния пръв министър на Шотландия
Питър Мърел

Шотландският първи министър подаде оставка (видео)

Разследването e започнато след възникнали съмнения относно изчезнали дарения в размер на 600 000 паунда. По първоначални данни те са били за финансиране на кампания и провеждане на втори референдум за независимост. Твърди се, че вместо това, парите са били използвани за покриване на ежедневните текущи разходи на партията.

През февруари Стърджън заяви, че ѝ липсва енергия да продължи и че ще се оттегли след осем години начело на партията. Тя е наследена като лидер на ШНП и първи министър от Хамза Юсаф.

Арестуваха съпруга на бившния пръв министър на Шотландия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции