<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174086" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Макрон призо...

Прибрaха от сиропиталището момичето, чийто баща беше арестуван заради антивоенна рисунка

06 Април 2023
0 223

Прибрaха от сиропиталището момичето, чийто баща беше арестуван заради антивоенна рисунка, предаде Reuters.

Алексей Москальов беше осъден за дискредитиране на руските въоръжени сили заради антивоенната рисунка на дъщеря си Маша. Заради това руското момиче беше отнето от него и изпратено в сиропиталище. Разбираме, че Маша е била прибрана в крайна сметка от своята майка.

Арестуваха бащата, който беше осъден за антивоенната рисунка на дъщеря си

Броени часове преди съдът да проведе изслушване за родителските права на бащата над момичето, руският комисар по правата на детето каза, че е говорила с майката на момичето, която я е взела от социални грижи.

Москальов беше осъден на две години затвор по обвинения в дискредитиране на въоръжените сили. Дъщеря му Маша беше предадена на държавата, тъй като майката от години не живее със семейството.

Прибрaха от сиропиталището момичето, чийто баща беше арестуван заради антивоенна рисунка

Комисарят по правата на децата Мария Лвова-Белова съобщи, че е разговаряла с детето и майката Олга.

“Маша отначало не искаше да отиде при майка си и ние сме задължени от закона да се допитаме до мнението ѝ. Сега нейната позиция се промени – самата тя ми каза това по телефона”, заяви Лвова-Белова.

“Олга вече е прибрала Маша от центъра за социална рехабилитация”, каза още комисарят. “Нека се надяваме, че всичко ще бъде наред за майката и дъщерята“, добави тя.

Лвова-Белова също така публикува снимка на момичето с нейната майка.

Русия заплаши баща със затвор заради детска антивоенна рисунка

Проблемите за Москальов започнаха, след като миналата година дъщеря му нарисувала картина в час по рисуване в училище, на която били изобразени руски ракети, летящи към Украйна, и лозунги “Слава на Украйна” и “Не на Путин, Не на войната”.

Прибрaха от сиропиталището момичето, чийто баща беше арестуван заради антивоенна рисунка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции