<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174139" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаните ...

„Грозно и унизително”. Говори треньорът на момчето, заснето в скандалния клип (видео)

06 Април 2023
0 2629

„Грозно и унизително”. Говори треньорът на момчето, заснето в скандалния клип. Пламен Ботев познава момчето от години и твърди, че става дума за злоупотреба с неговото състояние.

„Детето е кротко, спокойно и си тренираше при нас футбол. Не пропускаше тренировка. По време на футболни мачове сме му давали шанс, за да може то да се чувства като едно нормално дете и да не се чувства отхвърлено от обществото”, коментира той пред NOVA.

Унизителните сцени са се разиграли пред очите на десетки посетители на мола, но всички са гледали безучастно.

„Грозно и унизително”. Говори треньорът на момчето, заснето в скандалния клип (видео)

Момчето многократно е отказвало да участва в унизителните сцени. Склонява го общ познат, възползвайки се от добротата и лабилното му състояние, твърди прокуратурата.

Арестуваха Чеченеца и Куката

В социалните мрежи вече има вълна от съпричастност. Футболният клуб също е подел инициатива за събиране на средства за адвокат на момчето.

„Разбрахме обаче, че такъв има и безвъзмездно ще защитава Денис. Ние ще съберем тези средства. Ще бъдат преведени по банкова сметка, за да може да влязат в нужда на семейството”, уточни Пламен Ботев.

Срещу тримата задържани е повдигнато обвинение за хулиганство. Двама от тях са осъждани, но реабилитирани. Чеченеца – за грабеж, а Тошо Куката за две години има седем присъди. Според адвокатът им в случая те не са извършили престъпление.

Ето какво казва защитникът на задържаните Стефан Паров:

„Липсва заплаха, липсва принуда, а щом липсва заплаха, липсва принуда, то в случая липсва извършено престъпление. Това момче само е търсило популярност. Искало е да се снима с тях, за да може да бъде качено след това в TikTok и да придобие популярност”.

Прокуратурата ще поиска от съда Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката да бъдат задържани за постоянно в ареста.

Комисията за защита от дискриминация се самосезира заради унизителния клип с момче на каишка

Припомняме, че Комисията за защита от дискриминация се самосезира заради излъчения в социалните мрежи видеоклип, на който трима души се гаврят с момче, вързано на каишка.

Ще бъде образувано производство пред КЗД, в което да се установи дали е налице нарушение на закона за защита от дискриминация под формата на тормоз по признак „увреждане“.

На клипа се вижда как момче, вързано на каишка, изпълнява команди като куче. По-късно е установено, че момчето е със специални образователни потребности. Като лице в неравностойно положение то е принуждавано да извършва унизителни действия на публично място.

„Грозно и унизително”. Говори треньорът на момчето, заснето в скандалния клип (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции