<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174184" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как сириец ст...

Награждават с “Карл Велики” Володимир Зеленски

07 Април 2023
0 133

Тазгодишната награда “Карл Велики” ще бъде присъдена на украинския президент Володимир Зеленски, показва NOVA. Международната награда е връчвана от гр. Аахен, Германия за работа в подкрепа на обединението на Европа.

Под ръководството на своя президент Володимир Зеленски, украинският народ се бори за защитата не само на суверенитета на своята страна и живота на нейните граждани, а и на Европа и европейските ценности. Войната е насочена срещу свободата и демокрацията, човешките права и многополюсния световен ред.“, се казва на сайта на наградата.

Награждават с &#8220;Карл Велики&#8221; Володимир Зеленски
наградата “Карл Велики” за 2022 г. източник: karlspreis.de

Зеленски връчи награди при посещение в епицентъра на войната (видео)

Смятаме присъждането на наградата Карл Велики за 2023 г. като акт на солидарност с Украйна“, обяснява председателят на борда на наградата Юрген Линден.

Наградата подчертава, че Украйна е част от Европа. Хората и представителите на правителството заслужават насърчаване, за да влязат бързо в преговори за присъединяване към Европейския съюз.“, се посочва още на сайта.

Към момента не е ясно дали Зеленски ще получи приза лично или чрез видео връзка.

Награждават с “Карл Велики” Володимир Зеленски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции