<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174225" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестите в...

ПП-ДБ казаха дали ще подкрепят правителство на ГЕРБ (видео)

07 Април 2023
0 793

ПП-ДБ казаха дали ще подкрепят правителство на ГЕРБ.

От коалицията отново потвърдиха, че „Продължаваме промяната – Демократична България” са взели решение да не подкрепят правителство с мандат или участие на ГЕРБ.

Христанов: Действащ служебен министър уведоми за преговори между ГЕРБ и ДБ за правителство (аудио)

„Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ с първия мандат, е на база ценности. Българските граждани трябва да са сигурни, че когато гласуват за нас, това, което обещаваме – ще го спазваме. Обединихме се, че ще работим по политики с всички партии”. Това заяви Кирил Петков, цитиран от NOVA.

Той добави, че ако от ГЕРБ не успеят да съберат подкрепа за първия мандат, от ПП-ДБ ще предложат състав на кабинет с втората папка.

ПП-ДБ казаха дали ще подкрепят правителство на ГЕРБ (видео)

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов обяви, че решението на Националното ръководство на партията е, че не могат да подкрепят правителство, „кадрувано от Бойко Борисов”. И добави: „Ние сме коалиция на политически партии. Не сме орган за реабилитация или амнистия”.

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов потвърди общата позиция на коалиция за първия мандат.

„Обединението ни има потенциал”, смята той.

Асен Василев пък подчерта, че е имало сериозни проблеми с провеждането на изборите.

“Имаме пет пъти повече невалидни бюлетини или 45 хиляди, а предишните имаше само 9 хиляди. 2 234 секции има разминаване между гласовете, регистрирани на машина и гласовете, които са вписани в протоколите на СИК. В 2600 секции мобилните устройства не са предавали броенето на бюлетините. В 303 от 700 рискови секции, въобще не се е предавало, в 225 се е предавало с прекъсване и без да се показват бюлетините на камерите”, отчете още Асен Василев.

Имало също така и протоколи с подправени данни.

Видео: NOVA

ПП-ДБ казаха дали ще подкрепят правителство на ГЕРБ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции