<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174261" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Скандалът Василев-Морфов се мести в прокуратурата

07 Април 2023
0 137

Скандалът Василев-Морфов се мести в прокуратурата.

На 6 март сдружението “БОЕЦ” сезира МВР за отправени заплахи от страна на директора на Народния театър Васил Василев към Александър Морфов, който беше дисциплинарно уволнен от поста “главен режисьор”. Днес от МВР са изпратили уведомление до “БОЕЦ”, че сигналът им е предаден на Софийската районна прокуратура.

Във “Фрог” на 1 март беше публикуван запис, за който се твърди, че се чуват гласовете на Василев и Морфов. От него се разбира как директорът на театъра казва на режисьора, че “в Плевен го търсят и ще го намерят, той си знае за какво”. Пред “Дневник” актьорът Валери Йорданов потвърди, че Морфов действително е бил заплашван.

Скандалът Василев-Морфов се мести в прокуратурата

По този повод от “БОЕЦ” подават сигнал. От Софийската районна прокуратура отговорили за “Дневник”, че към момента не са получили сигнала от МВР, което обаче не означава, че не е изпратен. Очакват другата седмица да стигне до тях и да започнат работа по случая. Васил Василев и Александър Морфов не са открити за коментар.

Как се породи скандалът?

Скандалът в Народния театър започна през октомври миналата година. Тогавашният пиар на театъра Велислава Кръстева придружи почетният председател на ДПС Ахмед Доган до изборната секция. Това стана повод Александър Морфов да надраска вратата на кабинета ѝ с надписи “ДПС” и “Изчезвай”. Последва остра размяна на реплики, а малко по-късно Морфов надраска вратата и на директора Васил Василев.

Васил Василев известно време не предприемаше нищо. На 28 февруари стана ясно, че той е освободил пиара Велислава Кръстева, а Александър Морфов е уволнен дисциплинарно. По-късно на сайта на Народния театър беше публикувано изявление. В него се твърдеше, че Морфов е уволнен, защото не се е справял с длъжността “главен режисьор”.

Народният театър твърди, че Морфов не се е справял с работата като главен режисьор

Казусът стана повод да се учреди “Движение за култура”, в което влязоха лица като Георги Каприев, Лилия Абаджиева и Валери Йорданов. Те настояват за оставка на директора на Народния театър Васил Василев, както и за законови промени, свързани с провеждането на конкурси за директори на културни институции.

Скандалът Василев-Морфов се мести в прокуратурата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции