<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174480" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Френски съд о...

Съдът реши дали да остави убиеца на Кристина Атанасова в ареста

09 Април 2023
0 2364

Съдът реши дали да остави убиеца на Кристина Атанасова в ареста и той остава зад решетките с постоянна мярка. Делото се гледа в Софийския градски съд. Искането на Софийската градска прокуратура беше именно за постоянен арест.

Тялото на младата жена беше намерено в багажника на автомобил в столичния квартал “Захарна фабрика”.

Според събраните доказателства Калоян и застрелял Кристина с два куршума на 3 април пред офиса на голяма телекомуникационна компания на ул. “Кукуш” 1.

Съдът реши дали да остави убиеца на Кристина Атанасова в ареста

Нещастието, което се превърна в наслада за медиите (Коментарът на “Господарите”)

Мъжът е ползвал пистолета на настоящата си приятелка. Вероятният мотив за убийството е, че Кристина е прекратила връзката си с Калоян.

На 9 март Кристина е потърсила помощ от неправителствената организация “Анимус”, след като е била заплашена от Калоян, че “това е последният 8 март в живота ѝ”. Психолог е започнал работа с нея да я убеждава да подаде сигнал. От организацията поясниха, че нямат право да подават сигнали от името на жертвата. Така случая не е сигнализиран пред органите на реда.

„Моля да не бъда задържан под стража, за да мога да се опитам да се боря да изчистя името си. Искам да бъда с детето и родителите си. Нямам за цел да се укривам. Съдействал съм през цялото време на органите на реда”, заяви мъжът в заседателната зала. 

По време на заседанието адвокатът на Каймакчийски заяви, че не са събрани достатъчно доказателства обивеният да е извършил престъплението. Липсвали свидетели, днк анализи, видео наблюдение, балистична експертиза, както и наличие на графични данни на движението на обвинителя. Не е установено къде точно е извършено престъплението, твърди още защитникът.

Съдът реши дали да остави убиеца на Кристина Атанасова в ареста

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Jacklin

    10 Април 2023

    Защо в България институциите реагират винаги постфактум? Защо се чака нещо да се случи, за да се реагира, а не се работи основно върху превенцията?

Реакции