<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174489" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БНТ обяви ког...

Асен Василев: ГЕРБ използват страховете на хората (видео)

10 Април 2023
0 173

Асен Василев: ГЕРБ използват страховете на хората – това заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” в интервю за NOVA.

„Борисов мобилизира вот на ГЕРБ. Той включва част от хората, които са обхванати в техните структури под една или друга форма. Голяма част са в държавния и общинския апарат. Немалка част са и купените гласове. Видяхме хора с 10 000 преференции в определени географски региони. Този вот се мобилизира лесно – със страх и подкуп”, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната”.

Василев потвърди, че ако първият мандат бъде неуспешен, то в рамките на втория ще бъде предложено правителство с цели и проритети, които ще поведат страната към Европа.

Асен Василев: ГЕРБ използват страховете на хората (видео)

Член на обществения съвет на ЦИК: Това са най-безобразните избори в историята ни

“Със сигурност ще предложим правителство с ясна посока на движение. Tогава ще видим партиите, които искат да я подкрепят”, каза още той.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” поиска с ГЕРБ да бъде проведен честен разговор за последните 12 години. Taкъв така и не се е състоял в рамките на предишния парламент. Подчерта обаче, че той трябва да е истински, а не на ниво футболни агитки, и да отговори на въпроса защо се е стигнало дотам институциите да не работят. На въпрос дали това, че Бойко Борисов ще води преговорите за правителство ги е минирало, отговори, че въпросът не е до личности.

Асен Василев обяви и че подкрепа на “Продължаваме промяната” за правителство на ГЕРБ би донесла победа за “Възраждане” на следващите избори. Причината – избирателите на ПП не биха приели съдружие с Борисов при никакви обстоятелства. Дали обаче ГЕРБ ще направят коалиция с другите от “хартиеното обединение”, предстои да разберем.

Василев увери, че новата коалиция няма да се разцепи и ще има обща парламентарна група. По думите му лидерите на “Да, България” и ДСБ Христо Иванов и Атанас Атанасов са били уведомени за решението на “Продължаваме промяната” да не подкрепи кабинет. То дойде изпреварващо във вторник след партийна сбирка.

Асен Василев: ГЕРБ използват страховете на хората

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции