<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174558" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Публикуваха ...

Лабрадор „алкохолик“ се подложи на успешно лечение

10 Април 2023
0 190

Лабрадор „алкохолик“ се подложи на успешно лечение, пише The Telegraph.

Първият по рода си случай на животно, лекувано от алкохолна зависимост е във Великобритания. Двегодишният Коко бил доведен в приют за животни в Плимптън, Девън, заедно с още едно куче след смъртта на собственика.

Мъж с рядко заболяване превръща храната в стомаха си в бира

Двете животни страдали от гърчове, които според лекувалите ги специалисти са причинени от абстиненция. Според тях животните са се пристрастили към алкохола, тъй като са имали достъп до напитките, оставяни от стопанина им.

След установяване на причината за гърчовете, животнити били подложени на терапия, но съквартирантът на Коко починал. Наложило се лабрадорът да бъде поставен в изкуствена кома, за да се предотвратят гърчовете и така да се пребори със зависимостта си.

„Лечение на куче от алкохолна зависимост е нещо, с което се сблъскваме за първи път. Коко е при нас повече от месец, откакто пристигна в реанимация. Историята му е трагична… Коко беше в критично състояние и се нуждаеше от 24-часови грижи. Стана ясно, че той страда от симптоми, предполагащи алкохолна зависимост“, посочват от приюта в социалните мрежи.

Жена попадна в конфузна ситуация, след като лабрадорът ѝ отказа да пусне намерена секс-играчка (снимки)

Ветеринарите уточняват, че кучето вече е извън опасност, не приема лекарства и има нормално поведение за животно на своята възраст. Те изразиха надежда, че Коко ще бъде осиновен скоро.

Лабрадор „алкохолик“ се подложи на успешно лечение
Pixabay
Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции