<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивша звезда ...

Eто кой заменя Мъри начело на “Левски”

10 Април 2023
0 371

Eто кой заменя Мъри начело на “Левски”. Това е доскорщният старши треньор на дублиращия отбор и друга легенда на синия клуб Елин Топузаков. Бившият защитник ще проведе първото си занимание начело на тима днес следобед. Преди началото на заниманието футболистите ще се сбогуват със Станимир Стоилов. За Топузаков това е втори престой начело на отбора след 2017 г. Като футболист той е бивш капитан с 220 мача за “сините” и е ставал 5 пъти шампион на страната.

Eто кой заменя Мъри начело на &#8220;Левски&#8221;
Снимка: bulPhoto

Стоилов напусна поста на старши треньор след серия от скандали в клуба. Раздорът между него и Наско Сираков стигна дотам да се поставят ултиматуми за оставане в “Левски”. Мъри постави такъв, като поиска изпълнителният директор Ивайло Ивков да не бъде уволняван, а в Управителния съвет да има доминираща квота от “левскари”.

Сираков няма да изпълни условията на Станимир Стоилов

В момента във въпросния орган основната част от членовете са назначени от основния спонсор на клуба “Палмс Бет”. Именно в задкулисна игра със спонсора е заподозрян и Наско Сираков. Собственикът на мажоритарния пакет акции отхвърли и двете възможности, като в същото време повтори тезата си, че “би направил всичко, за да остане в клуба Стоилов” в интервю пред БНТ.

При втория си престой начело на “Левски” Станимир Стоилов прекъсна най-дългата суша без трофей в историята на “сините”. Той ги изведе до спечелването на Купата на България миналата година. Последният трофей, спечелен от “Левски” преди това, бе шампионската титла през 2009 г. Въпреки успеха на терена, ръководството на отбора продължава да бъде разтърсвано от финансови неволи. Голяма част от издръжката на тима продължава да се поема под различна форма и от феновете на отбора.

Eто кой заменя Мъри начело на “Левски”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции