<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174792" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Венци Стефан...

Доктори помагат на Елин Топузаков във Вечното дерби

11 Април 2023
0 200

Доктори помагат на Елин Топузаков във Вечното дерби. Преподаватели от Националната спортна академия ще се включат в щаба на старши треньора на “Левски” в подготовката преди мача срещу ЦСКА-София другия вторник. Притежателите на научна степен доктор са специалисти във физическата подготовка, както и в чисто футболно отношение.

Доктори помагат на Елин Топузаков във Вечното дерби
Снимка: bulphoto

Става въпрос за двама души. Единият е главен асистент Данаил Иванов. Той е преподавател в катедра “Футбол и тенис” към Академията. Едва на 34 години, той вече е част от научната страна на футбола. Като професионалист кариерата му е преминала през няколко отбора във второто ниво на българския футбол, а основите на играта е научил именно на стадион “Георги Аспарухов”.

Eто кой заменя Мъри начело на “Левски”

Другият специалист е главен асистент Григор Гутев. Неговата основна роля ще бъде да се грижи за физическото състояние на футболистите. От мнозина експерти той е считан за един от най-добрите млади специалисти в областта на футболния фитнес. Неговите преподавателски правомощия се простират в катедра “Лека атлетика”.

Промените се наложиха след като Станимир Стоилов напусна поста старши треньор. Макар той да взе със себе си единствено Цанко Цветанов, двама от тримата му доскорошни помощници – Димитър Телкийски и Тодор Симов, също овакантиха позициите си. Единственият пост без промяна остава треньорът на вратарите – там остава да работи Божидар Митрев.

Доктори помагат на Елин Топузаков във Вечното дерби

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции