<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174824" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Турция орган...

Българки и румънки отидоха на Световно – сбиха се по балкански (видео)

11 Април 2023
0 720

Българки и румънки отидоха на Световно – сбиха се по балкански. Зрелищен масов бой беляза края на мача от Световното първенство по хокей на лед за жени в Трета дивизия между Румъния и България. Срещата се явяваше директен спор за четвъртото място в групата. Тя обаче не бе запомнена със спортно-техническите си достойнства.

Българки и румънки отидоха на Световно &#8211; сбиха се по балкански (видео)

При отдавна предрешена развръзка и резултат 10-2 в полза на Румъния, дамите хвърлиха обноските си на леда, заедно със своите ръкавици. Последва рядко срещано масово меле, в което се включиха абсолютно всички полеви хокеистки, както и нашата вратарка. За грозните сцени, разбира се, последваха и рекордни наказания.

Счупени рекорди и ръце и бой в последния ден в НБА (видео)

Съдиите назначиха наказания на обща стойност рекордните 554 минути. Това е общ сбор от всички наказания, давани в този спорт. Те могат да бъдат малки (2 минути), които могат да станат двойни (2+2) минути. По-сериозните провинения в хокея са на стойност 5 минути. Изгонването от игра до края на мача се оценява на 20 минути. Всички наказания могат да се наслагват едно върху друго. Само двуминутните и петминутните резултират в играч по-малко на леда. Именно едно голямо + изгонване е получила Мария Руневска през втората третина. Това е довело до ескалиране на напрежението и кулминацията в края на мача.

В официалния протокол от мача британският съдия Ема Сандърс е вписала 289 наказателни минути за “лъвиците” и 265 за съперничките им. Това е пълно олицетворение на израза “Ако не можем да ги бием на спорта, можем да ги бием на бой!” Мачът се игра в румънския град Брашов, а за домакините има и още по-тежко наказание. Те са посегнали и на съдиите.

Българки и румънки отидоха на Световно – сбиха се по балкански

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции