<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174829" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българки и ру...

Григор започна с победа на “домашния” си Мастърс (видео)

11 Април 2023
0 158

Григор започна с победа на “домашния” си Мастърс. Най-добрият българския тенисист се наложи да играе пълен формат на мача си срещу Бен Шелтън, но въпреки това извоюва своя билет за следващата фаза на турнира в Монте Карло. Той се явява негов “домашен”, заради факта, че той е резидент именно на Княжество Монако.

Григор започна с победа на &#8220;домашния&#8221; си Мастърс (видео)
Снимка: ATP World Tour

Григор Димитров продължи впечатляващия си рекорд на турнира от сериите АТП 1000 във вторник. Тогава той преодоля американеца Бен Шелтън с 6:1, 3:6, 6:3 и достигна до втория кръг за 11-и път. Българинът е двукратен полуфиналист в Княжеството и вече има 21 спечелени мача в състезанието, което е най-многото му на всички турнири от сериите ATP Masters 1000.

В първата си среща срещу Шелтън Димитров стоеше близо до основната линия, за да удря топката и от двете страни. Бившият номер 3 в света нанесе 39 уинъра и удари от различни ъгли, за да принуди дебютанта Шелтън да се открие и се класира напред след два часа и 12 минути.

“Това е един от онези мачове, през които просто трябваше да премина. Изиграх много добър мач. Имаше много позитиви, които да взема от това… Просто искам да изляза и да играя моята игра. Развълнуван съм. Клеиновите кортове винаги са били интересна настилка за мен.”, сподели Димитров след края на мача пред ATP World Tour.

31-годишният Димитров ще се срещне с Иржи Лехечка, след като чехът се наложи над финландеца Емил Руусувуори с 6:1, 7:5. Победата на Лехечка е първата му на турнир от сериите ATP 1000 на клей.

Видео: MAX Sport

Григор започна с победа на “домашния” си Мастърс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции