<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175180" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Наложиха нов...

Феноменален обрат остави Чикаго жив за плейофите в НБА (видео)

13 Април 2023
0 134

Феноменален обрат остави Чикаго жив за плейофите в НБА. “Булс” имаха пасив от 19 точки в първия мач от плей-ин турнира в Източната конференция. Това обаче не сломи духа на отбора. Воден от Зак Лавин, той се понесе към исторически обрат и заслужи мястото си в мача, който ще определи последния участник в заключителната фаза от сезона.

Image
Снимка: Twitter/NBA

Много вяло начало и поредица от пропуснати стрелби направи така, че Торонто да поведе комфортно през първото полувреме. На голямата почивка разликата бе 11 точки. Нова серия в началото на третата четвърт я направи и рекордна в мача – 19. За пореден път през сезона обаче Чикаго показа непримиримост и успя да се върне на едноцифрен пасив още преди края на третата част.

Звезда от НБА става войник във Финландия

В последната четвърт потръгна и стрелбата на “биковете”, а 18-е пропуснати наказателни удара на Торонто бяха и част от причините тимът да пропилее огромния си аванс. Зак Лавин вкара 13 от 39-е си точки в заключителната част, а Чикаго я спечели с 37-24, за да вземе и мача със 109-105. Така “Булс” спечелиха място в мача за осмата и последна позиция в плейофите в Източната конференция. Там техен съперник ще е Маями “Хийт”, който вчера загуби от Атланта “Хоукс”.

На Запад младият състав на Оклахома Сити “Тъндър” изненада Ню Орлиънс “Пеликанс”.

ОКС победи със 123-118. Срещата бе изключително равностойна, а минута преди края “Пеликанс” водеха с 2 точки. По-здрави нерви, кош на звездата Шей Гилджъс-Аликзандър и 8 отбелязани наказателни удара в последните 60 секунди обаче донесоха обрата. Именно Шей бе най-резултатен за “гръмотевицата”. Канадецът вкара 32 точки, а австралийският му съотборник Джош Гиди добави 31 точки, 10 асистенции и 9 борби. Опонент на “Тъндър” за място в плейофите ще е Минесота. “Вълците” загубиха от ЛА “Лейкърс” в мача за седмото място на Запад.

Видео: DIEMA XTRA

Феноменален обрат остави Чикаго жив за плейофите в НБА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции