<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175227" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Головата маш...

Още една европейска държава забранява TikTok

13 Април 2023
0 187

Още една европейска държава забранява TikTok, предаде Mediapool.

Кириакос Мицотакис, гръцкият министър-председател, е забранил на министрите от кабинета да инсталират на служебните си телефони социалното приложение TikTok. Това каза той в интервю за телевизия “Мега”.

Самият Мицотакис заяви, че не е инсталирал приложението на своя телефон, защото като публична личност, трябва да внимава с използването на този инструмент, предизвикващ множество въпроси, свързани с алгоритъма, разработен в Китай.

Още една европейска държава забранява TikTok

Все пак това не спира премиера да бъде социално активен в мрежата. Според него това е интересен и атрактивен начин да общува с младите хора.

Редица западни държави смятат популярното приложение TikTok за оръжие в ръцете на Китай, което може да застраши националната сигурност, пише гръцкият сайт “Прото тема”.

Сред първите, застанали зад това твърдение, бяха САЩ.

САЩ забраняват TikTok със закон

През февруари ЕК съобщи, че забранява употребата на ТикТок на телефоните, регистрирани към Комисията, като целта е да бъде защитена киберсигурността.

Още една страна забрани TikTok на държавните устройства

Към това решение се присъединиха Великобритания, Холандия и Белгия.

Още една европейска държава забранява TikTok

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции