<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175234" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кремъл издиг...

Екстрадираха в Русия осъдения за детска рисунка баща

13 Април 2023
0 137

Екстрадираха в Русия осъдения за детска рисунка баща, съобщи Reuters, позовавайки се на агенция РИА.

Алексей Москальов, бащата на 13-годишната Маша, бе арестуван и осъден на две години затвор за обида на руската армия. Учителите на детето му подадоха сигнал за нарисувана от нея картина, изобразяваща жена и дете с украинско знаме, които се пазят с ръце от летящи към тях руски ракети.

Русия заплаши баща със затвор заради детска антивоенна рисунка

Адвокатът на Москальов каза, че той е бил арестуван в края на март в столицата на Беларус, след като успя да избяга от домашния си арест преди произнасянето на присъдата му. Предполага се, че Москальов е включил телефона си и така е бил проследен и локализиран от преследвачите си. Властите в Минск са екстрадирали Москальов в Русия.

В началото на войната в Украйна Кремъл прие закон, който преследва разпространителите на информация за армията, различна от официалните държавни източници. Точната формулировка на подобни „провинения“ е „дискредитиране на руската армия“. Уличените в такава дейност подлежат на глоби и затвор.

Прибрaха от сиропиталището момичето, чийто баща беше арестуван заради антивоенна рисунка

Москальов сам отглеждаше дъщеря си Маша, която след ареста му е отнета и изпратена в приют. По-рано този месец тя бе вазета от майка си.

Екстрадираха в Русия осъдения за детска рисунка баща

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции