<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175242" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още една евро...

Донев: Не бих участвал в редовен кабинет (видео)

13 Април 2023
0 156

Донев: Не бих участвал в редовен кабинет. Това заяви служебният премиер пред NOVA.

Служебният премиер Гълъб Донев каза че „третият служебен кабинет е в ръцете на Румен Радев”.

„Не бих приел предложение за участие в редовен кабинет. Третият служебен кабинет е в ръцете на Румен Радев. Парламентът трябва да работи в единство. Политиците трябва да търсят допирателните линии, по които да направят широка коалиция, за да излъчат редовно правителство, което да работи устойчиво и ефективно”, каза той.

Донев: Не бих участвал в редовен кабинет (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

По повод предложението на Борисов служебните министри да станат редовни Донев е категоричен: „Това е една политическа ирония, която не искам да коментирам. Не е сериозно”.

Служебният премиер коментира и преговорите за Плана за възстановяване.

„От началото на февруари след решението на НС за предоговарянето започнахме разговори с ЕК. Те са интензивни. Следващите разговори ще се проведат на 20 април. Дотогава ще бъдем готови с бележките, които ни даде Европейската комисия”, поясни той.

Според него, ако няма редовно правителство, служебното ще внесе до края на април проект на закон за държавния бюджет. 

Борисов упорито повтаря, че иска правителство с ДБ-ПП (видео)

Служебното правителство се е справило перфектно с работата си, по думите му. Коментарът на премиера дойде след откриването на 7-километров участък от автомагистрала „Европа“ между Драгоман и ГКПП „Калотина“. 

Тази магистрала е важна, защото свързва България с другите държави. Това е най-прекият път от Азия за Централна и Западна Европа. Приех тази покана с ясното съзнание,че няма да съм поредният български премиер, който ще се окичи с прерязана лентичка за откриване на определен пътен участък. Тук съм, за да дам увереност на хората от региона, на строителя и на гражданите, че служебното правителство ще продължи да работи с необходимите темпове и професионализъм. От Министерството на регионалното развитие и АПИ увериха, че цялата магистрала ще бъде завършена до 2024 г.”, уточни Гълъб Донев.

Донев: Не бих участвал в редовен кабинет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции