<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: На втория ден...

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с общо изявление (видео)

13 Април 2023
0 1116

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с общо изявление.

На брифинга стана ясно, че ГЕРБ-СДС, заедно с ПП-ДБ, изработват законодателна програма за първата сесия на парламента. Тя ще бъде обвързана с избора на председател на Народното събрание. 

Борисов упорито повтаря, че иска правителство с ДБ-ПП (видео)

“Започнахме разговор и за конституционна реформа”, уточни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след разговори между двете формации. 

„Това е първа стъпка за нормалност в диалога, за търсене на съгласие. Голяма стъпка е, че имаме общи приоритети. Да се надяваме, че това е стъпка към формиране на мнозинство, което да излъчи правителство”, добави Атанасова, цитирана от NOVA.

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с общо изявление (видео)

Сред общите приоритети законопроектите, свързани с ПВУ, влизането в Шенген и еврозоната, съдебната реформа в частта за КПКОНПИ, НПК и домашното насилие.

Атанасова подчерта, че номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на 49-ото Народно събрание остава непроменена. 

Николай Денков от “Продължаваме промяната” уточни, че разговорите не са свързани с формиране на общо правителство, а се отнасят само за посочената законодателна програма.

Чуйте още във видеото!

Видео: NOVA

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с общо изявление

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции