<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=175371" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фамозен авто...

MVP Везенков изведе “Олимпиакос” до невиждано постижение (видео)

14 Април 2023
0 250

MVP Везенков изведе “Олимпиакос” до невиждано постижение. Българското крило бе в основата на успеха в последния кръг от редовния сезон в баскетболната Евролига. “Червено-белите” победиха “Баскония” с 86-78 и по този начин пренаписаха клубната си история, като за първи път завършиха редовния сезон първи.

MVP Везенков изведе &#8220;Олимпиакос&#8221; до невиждано постижение (видео)
Снимка: Facebook/Olympiacos B.C

Въпреки мудния старт и четирите грешки в първите 4 минути, “Олимпиакос” успя да вземе аванс от 8 точки в края на първата четвърт. Това предимство набъбна до 12 точки на полувремето, а през третата и четвъртата четвърт лидерите поддържаха комфортно разликата в своя полза. Победата бе втора срещу този съперник през сезона за “червено-белите”. Те завършват кампанията без загуба след два изиграни мача срещу 9 от 18-е отбора в турнира.

Шефове в НБА са в Гърция да гледат Везенков в дербито

Александър Везенков бе на обичайното си MVP ниво за победителите. Той даде заявка за статуетката за Най-полезен играч в кръга, събивайки КПД от 31. Везенков завърши мача с 23 точки и оформи дабъл-дабъл с 11 борби. Той завършва редовния сезон като лидер сред всички играчи в Евролигата в три от основните статистически категории – точки, борби и коефициент на полезно действие.

Мачът бе от голямо значение и за двата отбора. Победата означава първо място през редовния сезон за хората на Йоргос Барцокас. “Баскония” пък се нуждаеше от успех, за да гарантира мястото си в плейофите. Поражението означава, че тимът ще разчита прекият му опонент “Жалгирис” да стъпи накриво срещу аутсайдера “Байерн” Мюнхен по-късно днес. Ако това се случи, “Олимпиакос” и “Баскония” ще играят отново един срещу друг в първия кръг на плейофите.

Видео: MAX Sport

MVP Везенков изведе “Олимпиакос” до невиждано постижение

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции